Reiseblogg

Svartisen

Etter et par late dager i Bodø med strålende sol og varmt i le, satte vi kurs sørover mot Halsa. Dette er en fin liten havn i innløpet til Holandsfjorden. Denne fjorden leder inn til en brearm av Svartisen. Halsa er en idyllisk liten havn som er idiotsikker for vær og vind. Var litt i tvil om å gå inn der for i kartet mitt var det ikke vann i innløpet, men i havneguiden sto det 2,5m så vi tok sjansen og det gikk fint. Vill

Etter en natt i Halsa dro vi imot isbreen og brevasshytta. Det er et stykke (ca 3km) som vi syklet før vi kunne begynne å gå opp imot breen. Veldig fin tur innover der veien går rundt et vann innover dalen. Det var laget til flere flotte rasteplasser med unik utsikt til brearmen. I fra veis ende og opp til selve breen er det en snau times gange. Astrid var kjempflink til å gå opp den ganske bratte stigningen mot breen på fjell som er helt blankskurt av isen. Ankomst isen ble det hugget av is til drinken. Vi skålet med is som nok var flere tusen år gammel. :-))

Vi hadde heldigvis godt med klær for det var en kald trekk i fra isen. Isen er veldig mektig, og en føler seg liten i omgivelsene her. Fargene i breen er flotte med nyanser i blått over i lilla. Det var også store huler innover, nedover og oppover. En skal være litt forsiktig for det hender det detter av store klumper av breen innimellom, og aldri gå innunder breen. Flott utsikt utover dalen i fra breen, vi kunne se helt ned til TirNaNoir som lå nede ved flytebryggen som turforeningen hadde lagt ut. Vi var både slitne og fornøyd da vi kom ombord igjen.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.12 | 19:04
Min forside har mottatt 2
12.05 | 18:37
Astrid sin side 2016 har mottatt 6
03.08 | 22:28
Foto langtur 2013/14 har mottatt 2
25.07 | 15:58
Foto langtur 2013/14 har mottatt 3
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE