Chileyolje
Ofte blir det noen chileyer igjen etter tacomiddagen. Noen ganger har jeg med stort hell klart å lage min egen chileyolje av disse. Jeg tørker de hele chileyene i stekovnen over natten, deler dem i to på langs og putter dem på en glassflaske, så fyller jeg flaska med god olivenolje. Flaska mi er så liten at jeg har kunnet fylle opp igjen med ny olje. Obs! oljen blir sterkere jo lengre den står. Den gir en god chileysmak på alt fra taco, fisk, salater, ris og pasta.
Posesuppe!!!!
Sara i den svenske båten Mahimahi kom med det gode tipset å forberede seg på lange seilaser ved å lage ferdige brødposer, der alt det tørre er ferdig blandet til å røres ut med vann. Dette er veldig smart i båt, da det kan være rene risikosporten å åpne skapdørene i byssa. Så dette er utprøvd og innlært! 

Dette fikk meg til å tenke på Lars Barmen sin versjon av posesuppe. Han skjærer opp grønnsakene på forhånd, har alt i en pose og tar med ut på tur. Da er det fort gjort å koke opp buljongvann, ha i posen med grønnsaker og la det koke noen få minutter. I båt er det egentlig ikke på grunn av tidsmangel at dette er genialt, mer at man i rom sjø slipper å ha skjærefjøler og kniver flyvende rundt seg. Så dette er min posesuppe a'la Barmen
Denne suppen ble kokt i hønsebuljong og tilsatt litt tomatpurre og pølsebiter, men her er jo variasjonsmulighetene mange.
Randi
båt-mat-muffins
Å lage matmuffins har jeg lært av lisjesystå, det er lettvindt og godt. I dag lagde jeg litt på slump. (Husket ikke oppskriften og lisjesystå var opptatt med tunnellåpning 😀🤩
5dl hvetemel
ca 1 dl sammalt hvete fin
1ss bakepulver
1/2 ts salt
ca 50 g smeltet smør
1 egg
1/2 boks skinke i biter
ca 2 dl revet ost
2 stk finsnittet vårløk
Bland alle ingrediensene og fyll i muffinsformer. Stekes på 225 grader i  ca 15 min. Fyllet kan varieres med feks pølsebiter, pepperoni ell. Kjempegod "underveis-lunsj"
Sjokoladekake
2 egg
1.5 dl sukker
4 ss smeltet smør/margarin
1 3/4 dl lettmelk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1/2 plate hakket sjokolade
Pisk eggedosis (ganske slitsomt når man bare har hjulvisp 🤨) Tilsett margarin og melk, sikt i det tørre og rør inn. Røren helles i en smurt 1 1/2 liters form strødd med semulegryn eller hvetemel. Eller fordeles i ca 20 muffinsformer. Stekes ca 40 minutter i 175 grader (muffins 10-15 min)
Boknafisk (heliotorsk), del I
Torsken renses og vaskes godt, legges i et kar og dekkes med grovt salt (saltlake) 1-2 døgn. Så henges den opp, ute i tørt vær, i 1-2 uker. Når en skal bruke fisken, tar en av skinnet og legger den i vann 8-12 timer.
Boknafisk, del II
Boknafisken er ferdig utvannet og klar til bruk. Skrell poteter, gulrøtter og ha i kjelen, fisken legges på toppen av grønnsakene i ca 20 minutter. Det smaker godt med bacon til også😀
Astrid og pappas torskekaker
Først fisker Astrid en 4-5 passe store torsker. Mens pappa sløyer fisken, mater Astrid måkene (og mamma holder for ørene😮). Filetene går i kverna sammen med litt løk, hvitløk og purre. Nå er torsken så "løs i fisken" at vi må ha i litt mel for å få rette konsistensen, men bruk minst mulig. Så er det litt olivenolje, noen dråper sitron og krydder: sukker, salt, karri og pepper, Astrid passer på at pappa ikke har i for mye pepper. Kakene stekes i godt smør. Nytes lunkne!😀
Grønnsaksuppe med grønnsaker!!
Når jeg skal ha meg en god grønnsaksuppe pleier jeg å koke opp noen grovskåret grønnsaker10-15 min i en halvstor kjele, sammen med en buljongterning. Når grønnsakene nesten er møre setter jeg stavmikseren i til det blir en fyldig suppe.
Tillsett:
1 spiseske olivenolje
1/2 teskje spisskummin
Salt (smaktil)
Grovmalt pepper
Røde linser

Grønnsaker som:
gulrot
potet
purre
løk
hvitløk
ingefær(fersk)
passer veldig godt, server med revet parmesan og litt gressløk på toppen.
BON APETIT
Min favorittsalat

Denne er snadder med: ruccula salat, tomat, tynne løkringer, røde linser, valnøtter, bacon, skinke, revet parmesan, nykvernet pepper og noen dråper chilli olje. (godt å varme valnøttene litt i pannen)
Bare å nyte mmmmmm......

obs!!! kan bli avhengig😀

Brød
I dag måtte vi prøve den nye måten å bake brød på for å se om det funket bra ombord, hvilket det gjorde. Så det ble hjembakt byggmelsbrød med traktkantarell og havre mmmmmmmmm..........
godt stekt er viktig, skal "sprute litt av kniven" :-)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.12 | 19:04
Min forside har mottatt 2
12.05 | 18:37
Astrid sin side 2016 har mottatt 6
03.08 | 22:28
Foto langtur 2013/14 har mottatt 2
25.07 | 15:58
Foto langtur 2013/14 har mottatt 3
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE