Blogginnlegg tur/retur Karibia

Endelig en liten hilsen!

Hei og hå!
Alt er bare bra her i Scotland, bortsett fra internett og mobildekning! Vi trodde det var elendige forhold i Inverness, der vi måtte stå utenfor marinakontoret for å ha internett. Vi tenkte at dette bare kunne bli bedre - men neida! Etterpå har vi ikke hatt forhold i det hele tatt!! Så oppdatering med bilder får vi ikke gjort enda, vi trenger en havn med wi-fi!!!

Men kort fortalt var første delen over Nordsjøen fin. Vi fikk selskap av en flokk delfiner, Finn fikk se en stor hval og havhestene og havsulene er trofaste følgere natt og dag, men da kulingen kom klarte vi ikke å holde høyde mot kursen vår, men blåste sørover. I mørket med ganske stor sjø, ble det vindroret "Odd" og AIS'en som ble våre beste hjelpere, Odd styrte så vi kunne gå inn og slappe av, mens AIS' en sa ifra om det nærmet seg båter eller oljeplattformer. Vi startet søndag morgen og kom til Inverness onsdag formiddag, og ganske ulikt normal standard ombord i Tir Na Noir besto kosten disse døgnene for det meste i tørre kjeks og vann....

Byen Inverness fikk vi sett fra feil side, vi måtte gå ca 1,5 km med søppelfylling og resirkuleringsstasjon langs veien for å komme til sentrum. Men har hørt fra andre at det er en fin by. Torsdagen kunne vi ta imot Tacoma, en svensk HR 39, som hadde blåst enda lenger sør enn oss på vei over Nordsjøen. Vi var utålmodige etter å komme videre, så vi gikk inn i Caledonian Canal torsdagen. På grunn av oppdatering av slusene stengte de dem etter oss, og Tacoma ligger nå desverre et stykke bak oss, men vi håper å se dem igjen.

Vi har hatt mye grått vær med "sluseregn" " kl 08-regn" kl 10-regn" osv, så naturopplevelsen av Scotland ble ikke det helt store, men noen ganger fikk vi et solgløtt og en brist i tåka og fikk sett storslagent landskap med grønne åser og imponerende borger og slott midt i ingenmannsland. Det kom en ny byge da vi krysset Lock-Ness, så det var lite fristende å ta bilder, men fikk heldigvis knipset sjøormen, som vi hadde lovet (puh!) (bilder kommer i fotoalbumet senere) han kom heldigvis ikke ombord, det gjorde derimot en and! Plutselig satt den på akterdekket!

Fort Augustus var en liten koselig landsby rundt en slusetrapp med 5 sluser, der vi som var i slusene var turistattraksjonen... Mange kommer og prater med oss og de fleste er svært begeistret for kuppelen på forluka, som vi fikk av Lars, særlig dersom Astrid plutselig dukker opp i den. I slusene var det også en familie på tre som bor i Aberdeen, de var bare på en ukes tur i kanalen. De gjorde som oss å la oss på første og beste brygge etter slusene for å tørke litt etter "sluse-regnet". Dominic på 7 år ble god kompis med Astrid, så vi tilberakte to dager med dem i ganske grått vær, men barna fiska rumpetroll (!) i kanalen og hadde mye moro sammen. Siste kvelden spanderte Bram og Vilma nydelig sjømat-tallerken på Lock-Inn. Plutselig var det noen som snakket norsk :-) Det var Espen, Silje og Olav som seiler fra Frankrike til Norge, og tenk - der fikk vi kjøpt piloten vi manglet over Irskesjøen. Astrid bobla nesten over når de kom til båten vår og hun endelig kunne snakke norsk igjen.


Nå er lammelåret servert, så fortsettelse følger :-)
Klem Randi

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.12 | 19:04
Min forside har mottatt 2
12.05 | 18:37
Astrid sin side 2016 har mottatt 6
03.08 | 22:28
Foto langtur 2013/14 har mottatt 2
25.07 | 15:58
Foto langtur 2013/14 har mottatt 3
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE