Blogginnlegg tur/retur Karibia

Porto Santo

Da var allerede en uke gått her ute i havet. Dagene går dovent av sted med bading, en tur inn til "byen" for å handle litt og til sosialt samvær med andre seilere. Litt lesing blir det også tid til. En skulle tru en hadde masse tid når en er ute slik, men dagene fyker avsted og kvelden er der før en vet ordet av det. Vi har ankret ute på reden (utenfor stranden) noen dager etter vi kom. Det er det vi liker best, men vinden dreide slik at vi fikk noe mere bølger der vi lå, så vi ankret innenfor moloen isteden. Her må vi betale for å ligge for eget anker innenfor moloen, og prisforsjellen er ikke større enn at vi har valgt og gå inn i marinaen. Det er veldig bra her, stille og rolig med stranden to minutter fra båten. "Byen" også er i passelig gangavstand fra havnen (bra å få noe trim):-)) Landskapet her er veldig rart, kunne vært tatt rett ut av en vestern film, med kaktuser og ganske karrige bratte åser. Andre steder er det grønt og fint med palmer og fine blomster. Sanden på strendene har en slags gulfarge, og er varm og god å gå barbeint i. Kveldene er varme, og yppelige til å bare sitte å nyte i cockpiten.

Astrid er for det meste ute i vannet, både over og under, og svømmer nå som en fisk! Hun har fått ny dykkermaske, så mye av tiden er under overflaten.Ha ha

Vi hadde tenkt å gå til Madeira etter at vi har vært her, men vi har valgt å droppe øya denne gangen, da det har vært store utbrudd av Dengue feber der det siste året. I fjor ble over 2000 mennesker smittet av denne sykdommen som en viss myggtype tar med seg. Vi er ikke glade for å ikke få sett Madeira, men det blir katastrofe for turen om feks. jeg skulle bli syk nå på en av overfartene på havet som står foran oss, så det vil vi ikke risikere. Dessuten er forhånds reglene for å beskytte seg på øya nå, at en må gå i langarmet skjorte og langbukser, pluss smøre seg med en spesiellt myggmiddel. Ikke spesiellt fristende i 27-28 varmegrader. Så desverre får vi ta Madeira en annen gang.TristDet er mange andre seilere som også har valgt å ikke dra til Madeira i år.

Været her er varmt og godt, men veldig skiftende enkelte dager. Det kan regne i ti minutter for så å bli sol og fint.

Neste etappe blir i mot kanariøyene Tenerife og Gran Canaria. Starter muligens på tirsdag og seiler mot Tenerife.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.12 | 19:04
Min forside har mottatt 2
12.05 | 18:37
Astrid sin side 2016 har mottatt 6
03.08 | 22:28
Foto langtur 2013/14 har mottatt 2
25.07 | 15:58
Foto langtur 2013/14 har mottatt 3
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE