Blogginnlegg tur/retur Karibia

Truls på besøk/Til La Gomera

Vi gledet oss til Truls skulle komme på fly fra Norge forrige lørdag, og vi har hatt en kjempefin uke sammen med han. Det har blitt bading, bading, poker og kos i cockpit på kveldene. Kapteinen ble slått i kortspill av den yngre garde, så nå må jeg tørr-trene litt til neste gang vi møtes :-))

Vi fikk også gleden av å møte et hyggelig svensk par, Eva og Hasse i "Bojan" en Bavaria 32 fra Stokholm, som vi hadde det trivelig sammen med. De skulle seile og kose seg mellom øyene her denne vinteren, for så å gå videre neste år. Håper vi ser de igjen en gang. Mens vår gode nabo Gry, håper vi å treffe igjen i Caribien. Hun seiler over litt senere enn oss, men tar oss nok igjen :-)

På søndag bestemte vi oss nokså kjapt at vi seiler videre til La Gomera. Om vi ikke gikk da, måtte vi vente en hel uke på grunn av mye vind i dagene fremover. Dette førte til at vi måtte ta farvel med våre gode venner i Catara som vi har hatt mye fint sammen med. Catara skal være med i ARC regattaen, så de skal opp til Las Palmas og starte derfra den 25/11. Vi håper at vi møtes igjen i Caribia. Så med klump i halsen (les: mye snørr og tårer) satte vi kurs vestover. La Gomera er en av de mindre Canary øyene, lite turisme og ligger 76 nautiske mils seiling unna. 

Turen over gikk greit, det blåste nok, og kom  opp i 32 knop på det meste, og med vinden foran masten ble det nokså vått til tider, men det gikk såpass fort at vi måtte holde litt igjen for å ikke komme i havn mens det forsatt var mørkt. Rett før vi skulle inn i havn, røk styringen for tauet til rulleforstaget, slik at jeg måtte ta ned seilet på dekk. Det ble noe bal, men ikke noen alvorlige greier. Samtidig blåste en del av akterliket til genuaen i stykker, så det blir litt sying av seil de neste dagene. Her på La Gomera kommer vi til å gjøre de siste forberedelsene før vi setter kurs mot Cap Verde, og deretter over Atlanterhavet. Hele båten må gåes over og vi må bunkre det meste for de nermeste månedene. Ryktene sier at utvalget er svært begrenset og varene er dyre i sydlige Caribia, så det anbefales å ta med mest mulig herifra. Vi skal også leie bil her en dag og se oss om, så det kommer noen oppdateringer etter hvert. Her er det grei nett tilgang ogsåKul

Finn

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.12 | 19:04
Min forside har mottatt 2
12.05 | 18:37
Astrid sin side 2016 har mottatt 6
03.08 | 22:28
Foto langtur 2013/14 har mottatt 2
25.07 | 15:58
Foto langtur 2013/14 har mottatt 3
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE