Blogginnlegg tur/retur Karibia

Dyreliv på Atlanterhavet

Vi hadde jevnlig besøk av delfinflokker de første dagene fra kysten og de siste dagene før vi kom frem, men vi så verken delfiner eller hval ”midtfjords”. Men de fine blå flyvefiskene med de store øynene, så vi hele veien. Vi trodde først at de fløy viljeløst med vinden, men vi såg tydelige eksempler på dagtid at flyvefisken hadde kurs rett mot båten, men klarte å fly i en slak bue slik at den unngikk kræsj. Men på natta lurte vi litt på om de styrte etter lyset på båten? Eller om de ikke kunne se oss i det svake lyset fra lanternene, for det landet mange fisker på dekk om natta. En natt satt jeg stille og fredelig og las i cocpiten, da det plutselig sprella vilt bare noen cm fra meg! Storesøster ba meg huske solbriller for å unngå å få dem i øye, men som sagt er det på natta de ikke har kontroll over landingen sin, så da må jeg nok heller ta på dykkermaska J

 

Fuglene ble også veldig spredt når vi kom langt ut. Vi hadde besøk av unge havsuler. De voksne havsulene er mer stedbundne, og holder seg da lenger nord. De største flokkene vi så med havsuler befant seg i Irskesjøen. Men ungfuglene farter betydelig lenger, og vi såg disse enkeltvis hele veien over Atlanteren. Men fuglen som fasinerte oss enda mer på overfarten, var Tropikkfuglen. En helt hvit fugl med en lang, spiss svans. Den fløy med korte vingeslag, nesten som en due og vi syntes den var veldig annerledes enn de sjøfugler vi har sett.

 

Men Bliss kom med et bilde av en fugl som de oppdaget sittende på biminien. De var barna som påsto et det satt en fugl på ”taket over cocpiten”. Louise heiste seg opp for å kikke, og fikk øyekontakt med en forskremt, langhalset krabat, ca 50 cm lang. De fikk tatt fine bilder av den helt hvite fuglen, og jeg slo som vanlig opp i min gamle fuglebok fra Bokklubben og finner: ”KUHEGRE. […]Sees ofte på beitemark sammen med budskap. […] Ikke så bundet til vann som andre hegrer.” Hallo!! Dette var ca 500nm fra land, og vanvittig langt fra beitemark og kuer!! Jeg må innrømme at jeg begynte å tvile på kilden min. Men nå har vi flere ganger senere sett Kuhegra nettopp på beitemark sammen med buskap. Så spørsmålet er hva dette eksemplaret gjorde så langt til havs, eller finnes det en lignende hegre som trives på havet? Bilde ligger i fotoalbumet vårt, vi er glade for hjelp til å få svar på dette.

 

Da vi nærmet oss Barbados fikk vi se de flotte praktfregattfuglene som har et vingespenn på opptil 250cm. Vi har enda ikke sett hannen i parringstiden da den blåser opp en stor rød pose på brystet, men dette er virkelig flotte fugler i luften!

 

På Tobago ble vi igjen fasinert av store fugler, nemlig pelikaner (brun pelikan?) Med sine ca 125 cm, og den karakteristiske nebbposen er den et flott syn. De dykket fra noen meters høyde, da la de vingene inntil kroppen og stupte målbevisst ned i sjøen, og kom opp igjen med fangsten i nebbposen.

Randi 

 Bildet av pelikanen er det mesterfotograf Louise på Bliss som har tatt. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.12 | 19:04
Min forside har mottatt 2
12.05 | 18:37
Astrid sin side 2016 har mottatt 6
03.08 | 22:28
Foto langtur 2013/14 har mottatt 2
25.07 | 15:58
Foto langtur 2013/14 har mottatt 3
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE