Blogginnlegg tur/retur Karibia

Horta på Øya Faial Azorene

Deilig å komme i land etter 22 døgn til havs. Vi har hatt en veldig bra tur fra de Britiske Jomfruøyer og over hit til Horta på Azorene. Har hatt variable forhold men ikke noe dramatiske hendelser verken med båt eller mannskap. Hadde noen flotte seilaser underveis, og vi hadde besøk av både hval og delfiner. Massevis av "Portugisiske krigsskip" (farlig brennmaneter) hadde vi også rundt oss i lange tider, så det var greit å ta en ekstra titt i badebøtta før en helte den over hodet. Ca midtveis hadde vi kurs inn i et kraftig lavtrykk med vinder opp i storm styrke. Vi oppdaget det heldigvis ved hjelp av "gribb filene" våre som vi laster ned via satelitt telefonen. (en slags værfaks som viser høytrykk, lavtrykk, vindstyrke og bølgehøyde) Da kunne vi sette kursen sørover i ca. et døgn slik at vi unngikk de sterkeste vindene. En svensk båt jeg snakket med her i Horta hadde kommet rett inn i dette lavtrykket, og hadde hatt vind opp i 27m/sek (ca 55 knop), så vi var glade for å ha tatt en ekstratur sørover.

Vi hadde også på denne seilasen glede å ha følge med den trivelige Danske familien på "Bliss" som vi har holdt mer eller mindre sammen med siden vi dro fra Kanariøyene sist høst. Etter 1112 nautiske mil holdt vi halveisfest også på denne overfarten, med champange og "horn fan-fare". Det var flotte netter med morild og stjernehimmel, fullmåne hadde vi også på turen, noe som gjør nettene triveligere. Det er deilig med dagene som blir lengere og lengere etterhvert som vi kommer nordover, for i Caribia er det mørkt nesten halve døgnet, med liten forskjell på sommer og vinter.

Azorene er noen flotte øyer med en avslappet atmosfære og trivelige mennsker. Naturen her er spesielt frodig med en intens grønnfarge, som til og med overgår Sunnmøre på sitt grønneste. I går leide vi bil og kjørte rund hele øya, nydelig vegetasjon som forandrer seg hele tiden. Flotte blomster i alle farger, nesten som å kjøre i en botanisk hage, velstelt og fint.. Vi besøkte toppen av øya og(Caldeira) vulkan krateret der. Artig! Der går en igjennom kraterveggen i en tunell før en kommer ut og ser rett ned i krateret 500 meter lengere ned.

Vi var også ute ved fyret på nordenden av øya. Vi fikk sett lanskapet og bygningene som var preget av et stort vulkanutbrudd i 1957. Det var bygd et museum under bakkenivå som var riktig storslagent. Her var også den gamle hvalfangst stasjonen. Det har vært lange tradisjoner for hvalfangst på Azorene i tidligere år før det ble forbudt, og her ute ved fyret hadde de en stor "rampe" hvor de kunne dra opp båtene sine i ly for storhavet utenfor. Det er forsatt veldig stor forekomst av hval rundt øyene den dag i dag, vi så flere på vei inn til Horta.

Vi ligger veldig fint i marinaen her, og det er heller ikke så dyrt å ligge her. Vi skulle gjerne brukt mye mere tid på disse øyene når vi først er her, men det er forsatt langt hjem så vi håper på og komme avgårde i løpet av en ukes tid. Akkurat nå ser det ut som det kommer et lavtrykk i veien for oss i begynnelsen av neste uke, så vi følger spent med på været fremover. Det er ca 1200 nautiske mil opp til de britiske øyer, så vi vil gjerne ha et best mulig værvarsel å gå på.

(bildet over: utsikt mot den 2300 meter høye vulkanen "Pico" på naboøya)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.12 | 19:04
Min forside har mottatt 2
12.05 | 18:37
Astrid sin side 2016 har mottatt 6
03.08 | 22:28
Foto langtur 2013/14 har mottatt 2
25.07 | 15:58
Foto langtur 2013/14 har mottatt 3
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE